+36 70 369 44 78

Blog

A legjobb alkalmazások az Apple szerint

A legjobb alkalmazások az Apple szerint

Nemrégiben tették közzé a legjobb androidos applikációk listáját, most pedig az Apple is kiadta, hogy az App Store alapján melyek 2018 legnépszerűbb alkalmazásai. Csakúgy, mint a Google esetében, itt is az amerikai letöltési-adatok voltak a mérvadóak.

Kicsit talán ironikus, hogy a cupertinoi cég virtuális áruházába látogatók legtöbbször egy a konkurenciához tartozó appot, azaz a YouTube alkalmazását töltötték le. Egyébként android fronton is egy ide tartozó program, a YouTube TV, lett a legnépszerűbb.

Ahogy e fenti listán is látható – a sorrend vízszintesen értendő – szinte kizárólag a kép-videó megosztó illetve a közösségi médiához kapcsolódó alkalmazások hódítottak idén. Az első 7 helyen találhatunk ilyenek, míg a maradék 3 helyen a Google térkép és levelező szolgáltatása valamint a Spotify kapott helyet.
Ahogy a Google-nek, úgy Mark Zuckerbergnek sincs oka panaszra a top10-et böngészve, de az mindenesetre érdekes, hogy a Facebook három appja közül a bölcsőt jelentő közösségi oldal dedikált programja “csak” az ötödik lett, míg a Messenger csevegőalkalmazás negyedik, a felvásárlással korábban a céghez került Instagram pedig második.

Az egyes játékokat külön rangsor illette meg.  Az egyéb platformokon is elképesztően népszerű Fortnite végzett az első helyen, ami már csak azért sem meglepő, mert a játékot kiadó Epic Games a szigorúan zárt rendszert fenntartó Apple-nél nem tehette meg azt, mint az androidos verzió esetében, hogy a nagy alkalmazásbolt megkerülésével saját oldalán terjessze a programot. Egyébként a  Play Áruházban idén az élen végzett PUBG itt sem szerepelt rosszul; a dobogóról épphogy lecsúszva a 4. helyet szerezte meg.

Hasonló bejegyzések

2018. 12. 6.

Touch ID segítségével csaltak ki pénzt iPhone tulajoktól

Rafinált módszerrel késztetett esetenként 100 $ feletti vásárlásokra egyes Reddit felhasználókat két iOS alkalmazás is. A Fitness Balance és Calories Tracker appok nem kevesebbet ígértek a gyanútlan felhasználóknak, mint hogy Touch ID segítségével meghatározhatják a testtömeg-indexüket vagy éppen a kalória bevitelüket monitorozhatják. Ez az ügyes trükk estenként több tízezer forintnyi dollárral rövidítette meg az áldozatokat. A említett két […]

Elolvasom
2018. 11. 27.

Csak a csórók használnak iPhone-t Kínában

Az Apple telefonjairól – és általában a termékeikről – a legtöbbeknek a luxus, a minőség, az innováció, a tehetősség és az utóbbi időben a magas ár jut eszébe. Így van ez a világ legtöbb országában, azonban Kínában nem, ahol egy egy friss kutatás az okostelefon használatot vizsgálta, az iskolázottság és a jövedelem szempontjából. A MobData […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.