+36 70 369 44 78

Blog

A Telekomnak 12,5 millióba fog kerülni egy iPhone

A Telekomnak 12,5 millióba fog kerülni egy iPhone

Vagyis az a 2017. augusztus 17-én szétküldött reklámlevél, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) most jogsértőnek minősített.
A „Mennyit fizetnél egy iPhone-ért?” szlogenű hirdetés ugyanis a hivatal szerint nem tárgyilagosan hasonlította össze az iPhone 7 készülékek saját illetve a versenytársak által kínált árait.
A Telekom csak a készülékért fizetendő havidíjat emelte ki, jobbnak feltüntetve saját magát, holott készülék mellé szükségszerűen beszerzendő tarifacsomaggal a havonta fizetendő összeg a két szolgáltató esetében közel azonos volt.
A GVH szerint a fogyasztók nem kaptak objektív képet a két szolgáltatásról, így ezzel a húzással vállalkozás megsértette a versenytörvény összehasonlító reklámokra vonatkozó szabályait, amiért 12,5 millió forint a büntetésük.

Magyar Telekom egyébként vizsgálja a GVH határozatát, és megfontolja a jogorvoslat kezdeményezését. Bár a vállalat álláspontja szerint a kampány megfelelt az összehasonlító reklámra vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek, a kampányban készüléket vásároló ügyfeleinek kész kompenzációt nyújtani.

Hasonló bejegyzések

2019. 4. 18.

Ismét terítéken az új iPhone SE

Az idei év már több ízben kecsegtetett minket az iPhone SE következő generációjáról szóló pletykákkal, ezekről azonban rendre kiderült, hogy megvalósulásuk igencsak várat magára. Most kínai források felől ismét érkezett egy halvány reménysugár, ami okot adhat a bizakodásra. Ezúttal a Digitimes szellőztette meg, hogy az Apple 2020 márciusában egy olyan készülék piacra dobásával készül, aminek […]

Elolvasom
2019. 4. 16.

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Amennyiben nem közvetlenül az Apple-től vásárolunk előfordulhat, hogy a teljesen új készülék valójában egy felújított darabot takar. Ez azt jelenti, hogy a szervizesek ellenőrizték az adott darabot és kicseréltek rajta minden elhasználódott alkatrészt és elviekben minden esetben az akksit és a készülékházat, beleértve a kijelzőt is. Az ilyen készülékekre a cég ugyanúgy ad 1 év […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.