+36 70 369 44 78

Blog

Az Apple leperelte volna a Steve Jobs gatyáját is

Az Apple leperelte volna a Steve Jobs gatyáját is

A történet még 2012-re nyúlik vissza, amikor egy olasz testvérpár észrevette, hogy az Apple elfelejtette levédetni Jobs nevét. Vincenzo és Giacomo Barbatonak több sem kellett és elhatározták, hogy ezzel a már jól bejáratott névvel fogják árulni ruházati kollekcióikat.

Ez természetesen egy végtelenül pimasz húzás volt, de el kell ismerni, hogy annál élelmesebb. A vásárlók többsége nyilván valóan felkapja a fejét a név hallatán és minimum közelebbről is meg akarja szemlélni a terméket. Sőt, senkit sem lehetne hibáztatni, ha Apple fanatikusként, meglátva egy ilyen terméket az a gondolata támadna, hogy a tech-óriás által hivatalosan is licenszelt termékről van szó. Az olasz tesók odáig mentek, hogy még a logójukban látható stilizált ‘J’ betűből is “kiharaptak egy darabot”, valamint az “alma szárát” sem hagyták ki a dologból .

Az Apple természetesen nem hagyta annyiban a dolgot, de a pert nem sikerült megnyerni. Egyrészt Olaszországban a ruhatervező általi védjegyeztetéséig semmiféle jogi védelem alatt sem állt a Steve Jobs név, másrészt pedig a bíró szerint a ruhagyártó ‘J’ betűs logójában lévő harapás és almalevél nem sértik az Apple hivatalos logójára bejegyzett védjegyet.  Arról nincsenek hírek, hogy hogy megy azóta a testvérek boltja. A honlapjukon csupán a hírlevélre lehet feliratkozni, a Facebook oldaluk tanúsága szerint az Apple által rájuk irányult figyelmet is próbálják pozitív kampányként felhasználni. Korábban arról szólt a fáma, hogy igyekeznek majd bővíteni az általuk kínált termékek palettáját és akár az elektronikai piacra is betörni a név alatt, de arra azért nem kell számítanunk, hogy Steve Jobs nadrágokat rendelhessünk az App Store-ból.

Hasonló bejegyzések

2019. 3. 20.

Nem áll le az Apple; itt az AirPods 2!

Úgy tűnik az Apple tényleg taktikát váltott és a március 25-i eseményét megelőzően minden nap bemutat valami hardveres újdonságot. Hétfőn az új iPad mini és az iPad Air föltámasztása volt terítéken, tegnap pedig az iMac gépek kaptak frissítést, ami röviden és tömören újabb és erősebb processzorokat rejt magában; a 2019-es modellek 8. és 9. generációs Intel […]

Elolvasom
2019. 3. 18.

Breaking: Új iPad Airt és iPad Minit mutatott be az Apple

Ma délután az Apple váratlanul két új iPad készülékkel frissítette a kínálatát, így úgy tűnik a március 25-én megrendezésre kerülő keynote valóban csak a szoftveres újdonságokról fog szólni. A találgatások ugye arról szóltak, hogy az iPad Mini mellet érkezik-e a 6. generáció frissítése, vagy esetleg egy új termék jön. A cupertinoiak most egy héttel a várt előtt […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.