+36 70 369 44 78

Blog

Csak a csórók használnak iPhone-t Kínában

Csak a csórók használnak iPhone-t Kínában

Az Apple telefonjairól – és általában a termékeikről – a legtöbbeknek a luxus, a minőség, az innováció, a tehetősség és az utóbbi időben a magas ár jut eszébe. Így van ez a világ legtöbb országában, azonban Kínában nem, ahol egy egy friss kutatás az okostelefon használatot vizsgálta, az iskolázottság és a jövedelem szempontjából.

A MobData friss adataiból az derül ki, az ázsiai ország iPhone-tulajdonosai többségében 18 és 34 év közötti hajadonok, akiknek a  középiskola a legmagasabb végzettségük, és a havi jövedelmük nem éri el a 3000 jüan-t, ami körülbelül 122 000 Ft. A szociológiai tanulmányok őket tekintik úgynevezett “láthatatlan szegényeknek”, vagyis olyanoknak, akiknek az anyagi helyzete rosszabb, mint amilyennek mutatják.

A felsőfokú végzettséggel rendelkező, 25 és 34 év közötti nős férfiak többségében Huawei-t használnak, fizetésük 5000 és 20 000 jüan között alakul (200 és 800 ezer Ft) valamint saját autójuk és lakásuk is van, míg az ugyanebben a sávban található iPhone tulajdonosokról ez nem mondható el.
Az Oppo és a Vivo készülékei is kedveltek: akik ilyet vesznek 3000 jüan és 10 ezer jüan (122 ezer forint és 407 ezer forint) között keresnek.

A Huawei, az Oppo, a Vivo és a Xiaomi együttesen lefedik a kínai piac 80 százalékát, az Apple részesedése itt 9 százalék – derül ki a Counterpoint októberi adataiból -mutat rá a hvg.

Kérdés persze, hogy nem pont az iPhone-ok indokolatlanul magas árai miatt nem marad-e annak másra, aki ilyet használ? 🙂

Hasonló bejegyzések

2019. 2. 15.

Kínos Twitter-bakik

Jóllehet idehaza korántsem olyan népszerű a Twitter, mint például Amerikában, ahol a legtöbb színész vagy énekes valóban maga kezeli a profilját, sőt néha még maga az ország elnöke, Donald Trump is elborzasztja követőit egy-egy szofisztikáltnak nem nevezhető bejegyzésével. Mégis világszerte 126 millióan használják napi rendszerességgel, ami persze bőven elmarad a Facebook, a Snapchat vagy az […]

Elolvasom
2019. 2. 12.

Nézzük miket irigyelnek az androidosok az iPhone-tulajoktól

Vannak örök ellentétek, melyek mára már úgy ivódtak a köztudatba akár a tűz és a víz vagy a fekete és a fehér. Majd minden szegmensben találhatunk ilyeneket, gondoljunk csak autómárkák esetében például a Mercedes-Benz és BMW ellentétre vagy esetleg a futball világában a Real Madrid és a Barcelona szurkolói között húzódó már-már kibékíthetetlennek tűnő viszályokra […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.