+36 70 369 44 78

Blog

Csak a csórók használnak iPhone-t Kínában

Csak a csórók használnak iPhone-t Kínában

Az Apple telefonjairól – és általában a termékeikről – a legtöbbeknek a luxus, a minőség, az innováció, a tehetősség és az utóbbi időben a magas ár jut eszébe. Így van ez a világ legtöbb országában, azonban Kínában nem, ahol egy egy friss kutatás az okostelefon használatot vizsgálta, az iskolázottság és a jövedelem szempontjából.

A MobData friss adataiból az derül ki, az ázsiai ország iPhone-tulajdonosai többségében 18 és 34 év közötti hajadonok, akiknek a  középiskola a legmagasabb végzettségük, és a havi jövedelmük nem éri el a 3000 jüan-t, ami körülbelül 122 000 Ft. A szociológiai tanulmányok őket tekintik úgynevezett “láthatatlan szegényeknek”, vagyis olyanoknak, akiknek az anyagi helyzete rosszabb, mint amilyennek mutatják.

A felsőfokú végzettséggel rendelkező, 25 és 34 év közötti nős férfiak többségében Huawei-t használnak, fizetésük 5000 és 20 000 jüan között alakul (200 és 800 ezer Ft) valamint saját autójuk és lakásuk is van, míg az ugyanebben a sávban található iPhone tulajdonosokról ez nem mondható el.
Az Oppo és a Vivo készülékei is kedveltek: akik ilyet vesznek 3000 jüan és 10 ezer jüan (122 ezer forint és 407 ezer forint) között keresnek.

A Huawei, az Oppo, a Vivo és a Xiaomi együttesen lefedik a kínai piac 80 százalékát, az Apple részesedése itt 9 százalék – derül ki a Counterpoint októberi adataiból -mutat rá a hvg.

Kérdés persze, hogy nem pont az iPhone-ok indokolatlanul magas árai miatt nem marad-e annak másra, aki ilyet használ? 🙂

Hasonló bejegyzések

2018. 12. 6.

Touch ID segítségével csaltak ki pénzt iPhone tulajoktól

Rafinált módszerrel késztetett esetenként 100 $ feletti vásárlásokra egyes Reddit felhasználókat két iOS alkalmazás is. A Fitness Balance és Calories Tracker appok nem kevesebbet ígértek a gyanútlan felhasználóknak, mint hogy Touch ID segítségével meghatározhatják a testtömeg-indexüket vagy éppen a kalória bevitelüket monitorozhatják. Ez az ügyes trükk estenként több tízezer forintnyi dollárral rövidítette meg az áldozatokat. A említett két […]

Elolvasom
2018. 12. 4.

A legjobb alkalmazások az Apple szerint

Nemrégiben tették közzé a legjobb androidos applikációk listáját, most pedig az Apple is kiadta, hogy az App Store alapján melyek 2018 legnépszerűbb alkalmazásai. Csakúgy, mint a Google esetében, itt is az amerikai letöltési-adatok voltak a mérvadóak. Kicsit talán ironikus, hogy a cupertinoi cég virtuális áruházába látogatók legtöbbször egy a konkurenciához tartozó appot, azaz a YouTube […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.