+36 70 369 44 78

Blog

Csak a csórók használnak iPhone-t Kínában

Csak a csórók használnak iPhone-t Kínában

Az Apple telefonjairól – és általában a termékeikről – a legtöbbeknek a luxus, a minőség, az innováció, a tehetősség és az utóbbi időben a magas ár jut eszébe. Így van ez a világ legtöbb országában, azonban Kínában nem, ahol egy egy friss kutatás az okostelefon használatot vizsgálta, az iskolázottság és a jövedelem szempontjából.

A MobData friss adataiból az derül ki, az ázsiai ország iPhone-tulajdonosai többségében 18 és 34 év közötti hajadonok, akiknek a  középiskola a legmagasabb végzettségük, és a havi jövedelmük nem éri el a 3000 jüan-t, ami körülbelül 122 000 Ft. A szociológiai tanulmányok őket tekintik úgynevezett “láthatatlan szegényeknek”, vagyis olyanoknak, akiknek az anyagi helyzete rosszabb, mint amilyennek mutatják.

A felsőfokú végzettséggel rendelkező, 25 és 34 év közötti nős férfiak többségében Huawei-t használnak, fizetésük 5000 és 20 000 jüan között alakul (200 és 800 ezer Ft) valamint saját autójuk és lakásuk is van, míg az ugyanebben a sávban található iPhone tulajdonosokról ez nem mondható el.
Az Oppo és a Vivo készülékei is kedveltek: akik ilyet vesznek 3000 jüan és 10 ezer jüan (122 ezer forint és 407 ezer forint) között keresnek.

A Huawei, az Oppo, a Vivo és a Xiaomi együttesen lefedik a kínai piac 80 százalékát, az Apple részesedése itt 9 százalék – derül ki a Counterpoint októberi adataiból -mutat rá a hvg.

Kérdés persze, hogy nem pont az iPhone-ok indokolatlanul magas árai miatt nem marad-e annak másra, aki ilyet használ? 🙂

Hasonló bejegyzések

2019. 4. 18.

Ismét terítéken az új iPhone SE

Az idei év már több ízben kecsegtetett minket az iPhone SE következő generációjáról szóló pletykákkal, ezekről azonban rendre kiderült, hogy megvalósulásuk igencsak várat magára. Most kínai források felől ismét érkezett egy halvány reménysugár, ami okot adhat a bizakodásra. Ezúttal a Digitimes szellőztette meg, hogy az Apple 2020 márciusában egy olyan készülék piacra dobásával készül, aminek […]

Elolvasom
2019. 4. 16.

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Amennyiben nem közvetlenül az Apple-től vásárolunk előfordulhat, hogy a teljesen új készülék valójában egy felújított darabot takar. Ez azt jelenti, hogy a szervizesek ellenőrizték az adott darabot és kicseréltek rajta minden elhasználódott alkatrészt és elviekben minden esetben az akksit és a készülékházat, beleértve a kijelzőt is. Az ilyen készülékekre a cég ugyanúgy ad 1 év […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.