+36 70 369 44 78

Blog

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Letiltotta az Apple a Face Time csoportos hívás funkcióját, ami a kémkedésért felelős. A 9to5Mac vette észre azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki elindítsa egy partner kameráját anélkül, hogy az beleegyezett volna – akár híváson kívül is. A hiba lehetőséget adott arra, hogy a programon keresztül bárki kémkedhessen mások után; már hívás közben elindította a hívott fél mikrofonját, és ha az megnyomta a telefon vagy iPad kikapcsoló gombját, amivel el lehet csendesíteni a csengést, akkor a videó is bekapcsolt.

Azonnali hatállyal leállította a Face Time csoportos hívások funkcióját az Apple. Újra elérhető lesz, ha sikerült eltávolítani a rendszerből azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki belehallgathasson vagy belenézhessen a hívott fél környezetébe anélkül, hogy az felvette volna a hívást. A rendszerhiba valamiért elindította a mikrofont és a kamerát is akár, jóval azelőtt, hogy a felkeresett felhasználó belegyezett volna – fogalmaz a The Guardian.

Ez a gixer  azért is kellemetlen a cupertinoiaknak, mert mindig is büszkék voltak arra, hogy mennyire nincsenek problémáik az adatbiztonsággal. Ez legtöbbször így is van, de éppen a nemrég megrendezett CES konferencia közelében kihelyezett óriásplakáton trollkodták meg a Google-t és az Amazont és hirdették, hogy ami az iPhone-onodon történik, az az iPhone-odon is marad…. jelenleg ez kicsit kapufa.

Hasonló bejegyzések

2019. 2. 15.

Kínos Twitter-bakik

Jóllehet idehaza korántsem olyan népszerű a Twitter, mint például Amerikában, ahol a legtöbb színész vagy énekes valóban maga kezeli a profilját, sőt néha még maga az ország elnöke, Donald Trump is elborzasztja követőit egy-egy szofisztikáltnak nem nevezhető bejegyzésével. Mégis világszerte 126 millióan használják napi rendszerességgel, ami persze bőven elmarad a Facebook, a Snapchat vagy az […]

Elolvasom
2019. 2. 12.

Nézzük miket irigyelnek az androidosok az iPhone-tulajoktól

Vannak örök ellentétek, melyek mára már úgy ivódtak a köztudatba akár a tűz és a víz vagy a fekete és a fehér. Majd minden szegmensben találhatunk ilyeneket, gondoljunk csak autómárkák esetében például a Mercedes-Benz és BMW ellentétre vagy esetleg a futball világában a Real Madrid és a Barcelona szurkolói között húzódó már-már kibékíthetetlennek tűnő viszályokra […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.