+36 70 369 44 78

Blog

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Letiltotta az Apple a Face Time csoportos hívás funkcióját, ami a kémkedésért felelős. A 9to5Mac vette észre azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki elindítsa egy partner kameráját anélkül, hogy az beleegyezett volna – akár híváson kívül is. A hiba lehetőséget adott arra, hogy a programon keresztül bárki kémkedhessen mások után; már hívás közben elindította a hívott fél mikrofonját, és ha az megnyomta a telefon vagy iPad kikapcsoló gombját, amivel el lehet csendesíteni a csengést, akkor a videó is bekapcsolt.

Azonnali hatállyal leállította a Face Time csoportos hívások funkcióját az Apple. Újra elérhető lesz, ha sikerült eltávolítani a rendszerből azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki belehallgathasson vagy belenézhessen a hívott fél környezetébe anélkül, hogy az felvette volna a hívást. A rendszerhiba valamiért elindította a mikrofont és a kamerát is akár, jóval azelőtt, hogy a felkeresett felhasználó belegyezett volna – fogalmaz a The Guardian.

Ez a gixer  azért is kellemetlen a cupertinoiaknak, mert mindig is büszkék voltak arra, hogy mennyire nincsenek problémáik az adatbiztonsággal. Ez legtöbbször így is van, de éppen a nemrég megrendezett CES konferencia közelében kihelyezett óriásplakáton trollkodták meg a Google-t és az Amazont és hirdették, hogy ami az iPhone-onodon történik, az az iPhone-odon is marad…. jelenleg ez kicsit kapufa.

Hasonló bejegyzések

2019. 4. 18.

Ismét terítéken az új iPhone SE

Az idei év már több ízben kecsegtetett minket az iPhone SE következő generációjáról szóló pletykákkal, ezekről azonban rendre kiderült, hogy megvalósulásuk igencsak várat magára. Most kínai források felől ismét érkezett egy halvány reménysugár, ami okot adhat a bizakodásra. Ezúttal a Digitimes szellőztette meg, hogy az Apple 2020 márciusában egy olyan készülék piacra dobásával készül, aminek […]

Elolvasom
2019. 4. 16.

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Amennyiben nem közvetlenül az Apple-től vásárolunk előfordulhat, hogy a teljesen új készülék valójában egy felújított darabot takar. Ez azt jelenti, hogy a szervizesek ellenőrizték az adott darabot és kicseréltek rajta minden elhasználódott alkatrészt és elviekben minden esetben az akksit és a készülékházat, beleértve a kijelzőt is. Az ilyen készülékekre a cég ugyanúgy ad 1 év […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.