+36 70 369 44 78

Blog

Ezt az ÉletMentő appot mindenkinek használnia kellene majd

Ezt az ÉletMentő appot mindenkinek használnia kellene majd

Tegnap délelőtt mutatta be az Országos Mentőszolgálat azt az alkalmazást, melynek segítségével egy gombnyomással hívhatjuk a mentőket.
Amikor telefonos úton kérünk segítséget, akkor rengeteg idő telik el azzal, hogy a diszpécser próbálja beazonosítani a helyzetünket, amit a sérülés mértékétől függően olykor nem is biztos, hogy meg tudunk adni. Ezzel szemben az ÉletMentő app szupergyors helymeghatározásra képes és akár épületen belül is lokalizálható vele a páciens helyzete.

©hvg.hu

 

Hovatovább az alkalmazásban előre meg tudjuk adni azokat az adatokat, melyek fontosak a segítségnyújtók számára, úgy mint életkor, nem, ismert betegségek és gyógszerallergia. Az adatbázisnak köszönhetően az alkalmazásban megtalálhatóak továbbá a legközelebbi ügyeletek, gyógyszertárak, defibrillátorok illetve kórházak is.
Magyarországon jelenleg éppen az integrálás és a lokalizálás zajlik, de Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában már sikeresen fut a segélykérő alkalmazás, már több mint 1 millióan töltötték le ezekben a térségekben és 3 év alatt 30 ezer segélykérést adtak le vele.

Az app természetesen ingyenes lesz és nem csak idehaza, de az előbb említett országok területén is használható, ráadásul egy adott térségben a vízi- és a hegyimentők is riaszthatóak vele, ami különösen hasznos lehet, ha sportolás vagy kirándulás közben szenvedünk balesetet.

 

Hasonló bejegyzések

2019. 4. 18.

Ismét terítéken az új iPhone SE

Az idei év már több ízben kecsegtetett minket az iPhone SE következő generációjáról szóló pletykákkal, ezekről azonban rendre kiderült, hogy megvalósulásuk igencsak várat magára. Most kínai források felől ismét érkezett egy halvány reménysugár, ami okot adhat a bizakodásra. Ezúttal a Digitimes szellőztette meg, hogy az Apple 2020 márciusában egy olyan készülék piacra dobásával készül, aminek […]

Elolvasom
2019. 4. 16.

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Amennyiben nem közvetlenül az Apple-től vásárolunk előfordulhat, hogy a teljesen új készülék valójában egy felújított darabot takar. Ez azt jelenti, hogy a szervizesek ellenőrizték az adott darabot és kicseréltek rajta minden elhasználódott alkatrészt és elviekben minden esetben az akksit és a készülékházat, beleértve a kijelzőt is. Az ilyen készülékekre a cég ugyanúgy ad 1 év […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.