+36 70 369 44 78

Blog

Kína és az oroszok is lehallgatják Trump iPhone készülékeit

Kína és az oroszok is lehallgatják Trump iPhone készülékeit

Merthogy az amerikai elnöknek három iPhone-ja is van, amelyből kettő hivatali egy pedig a sajátja. Ezektől annak ellenére sem hajlandó megválni, hogy jó esély van rá, hogy két szuperhatalom is ezeken keresztül figyeli meg.

Elődje, Barack Obama, még 2016-ban beszélt a népszerű amerikai humorista Jimmy Fallon műsorában arról, hogy milyen volt mikor elnökként lecserélte a korábbi BlackBerry-ét. Mint elmondta, a dologban nem volt sok köszönet, ugyanis a készüléket kb. annyira lehetett használni, mint egy 3 éves kisgyerek játéktelefonját. Ennek az a szigorú kiberbiztonsági védelem volt az oka, amely gyakorlatilag lehallgathatatlanná tette a készüléket.

Nos a jelek szerint Donald Trumpot nem sikerült rávenni a cserére és az sem zavarja túlzottan, hogy a hírszerzők figyelmeztették: az oroszok és a kínaiak is lehallgatja a beszélgetéseit. Bár annyit sikerült elérniük, hogy Trump most már gyakrabban használja a Fehér Ház biztonságos, vezetékes vonalát, arról már letettek, hogy meggyőzzék őt arról, hogy ne beszéljen a mobilján keresztül a barátaival, ismerőseivel.

Bár az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) igyekszik kijavítani az elnök iPhone-jának sérülékeny funkcióit, a beszámolók szerint nem feltörik az elnök mobilját, hanem a hálózati adótornyok közötti jeleket rögzítik, amikor beszél rajta. Kína elsősorban Trump környezetét szeretné feltérképezni, így ugyanis képesek lehetnek arra, hogy a hozzá közelálló embereken keresztül megpróbálják befolyásolni az amerikai elnököt.

Kína mereven tagadja ezeket a vádakat és azt javasolták az amerikai elnöknek, hogy használjon Huawei készüléket. Ez azonban hatalmas kapufa, ugyanis már a CIA, az FBI és az NSA is figyelmeztette az amerikai állampolgárokat a Huawei készülékek használatára az észlelt biztonsági kockázat miatt. A vállalat híresen szoros kapcsolatot ápol a kínai kormánnyal, így nem valószínű, hogy a legjobb ötlet lenne az amerikai elnök kezébe adni egy telefonjukat.

Hasonló bejegyzések

2019. 1. 15.

Van aki csak poénkodik vele, hogy eladja a veséjét egy Apple termékért és van aki meg is csinálta!

Egy kínai fiatalember a barátai előtt szeretett volna villogni a legújabb iPhone készülékkel, sajnos azonban családja anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy vegyen egyet, így egészen extrém módszerhez folyamodott, hogy pénzt szerezzen a telefonra. A dolog finoman szólva sem végződött jól. Az eset már 8 évvel ezelőtt történt, de mostanában kapta fel az internet. Történt, […]

Elolvasom
2019. 1. 10.

Boldog születésnapot iPhone!

Tegnap volt 12 éve, hogy Steve Jobs, az Apple akkori vezérigazgatója kiállt a színpadra a CES rendezvénnyel hagyományosan egy időben megrendezett Macworld Conference keretein belül és felmutatott egy kis eszközt, amiről csak annyit mondott, Erre vártunk két és fél éve! A többi, ahogy mondani szokás, már történelem. 2007. január 9-én, San Fransiscoban, a média képviselői, a […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.