+36 70 369 44 78

Blog

Kína és az oroszok is lehallgatják Trump iPhone készülékeit

Kína és az oroszok is lehallgatják Trump iPhone készülékeit

Merthogy az amerikai elnöknek három iPhone-ja is van, amelyből kettő hivatali egy pedig a sajátja. Ezektől annak ellenére sem hajlandó megválni, hogy jó esély van rá, hogy két szuperhatalom is ezeken keresztül figyeli meg.

Elődje, Barack Obama, még 2016-ban beszélt a népszerű amerikai humorista Jimmy Fallon műsorában arról, hogy milyen volt mikor elnökként lecserélte a korábbi BlackBerry-ét. Mint elmondta, a dologban nem volt sok köszönet, ugyanis a készüléket kb. annyira lehetett használni, mint egy 3 éves kisgyerek játéktelefonját. Ennek az a szigorú kiberbiztonsági védelem volt az oka, amely gyakorlatilag lehallgathatatlanná tette a készüléket.

Nos a jelek szerint Donald Trumpot nem sikerült rávenni a cserére és az sem zavarja túlzottan, hogy a hírszerzők figyelmeztették: az oroszok és a kínaiak is lehallgatja a beszélgetéseit. Bár annyit sikerült elérniük, hogy Trump most már gyakrabban használja a Fehér Ház biztonságos, vezetékes vonalát, arról már letettek, hogy meggyőzzék őt arról, hogy ne beszéljen a mobilján keresztül a barátaival, ismerőseivel.

Bár az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) igyekszik kijavítani az elnök iPhone-jának sérülékeny funkcióit, a beszámolók szerint nem feltörik az elnök mobilját, hanem a hálózati adótornyok közötti jeleket rögzítik, amikor beszél rajta. Kína elsősorban Trump környezetét szeretné feltérképezni, így ugyanis képesek lehetnek arra, hogy a hozzá közelálló embereken keresztül megpróbálják befolyásolni az amerikai elnököt.

Kína mereven tagadja ezeket a vádakat és azt javasolták az amerikai elnöknek, hogy használjon Huawei készüléket. Ez azonban hatalmas kapufa, ugyanis már a CIA, az FBI és az NSA is figyelmeztette az amerikai állampolgárokat a Huawei készülékek használatára az észlelt biztonsági kockázat miatt. A vállalat híresen szoros kapcsolatot ápol a kínai kormánnyal, így nem valószínű, hogy a legjobb ötlet lenne az amerikai elnök kezébe adni egy telefonjukat.

Hasonló bejegyzések

2019. 3. 20.

Nem áll le az Apple; itt az AirPods 2!

Úgy tűnik az Apple tényleg taktikát váltott és a március 25-i eseményét megelőzően minden nap bemutat valami hardveres újdonságot. Hétfőn az új iPad mini és az iPad Air föltámasztása volt terítéken, tegnap pedig az iMac gépek kaptak frissítést, ami röviden és tömören újabb és erősebb processzorokat rejt magában; a 2019-es modellek 8. és 9. generációs Intel […]

Elolvasom
2019. 3. 18.

Breaking: Új iPad Airt és iPad Minit mutatott be az Apple

Ma délután az Apple váratlanul két új iPad készülékkel frissítette a kínálatát, így úgy tűnik a március 25-én megrendezésre kerülő keynote valóban csak a szoftveres újdonságokról fog szólni. A találgatások ugye arról szóltak, hogy az iPad Mini mellet érkezik-e a 6. generáció frissítése, vagy esetleg egy új termék jön. A cupertinoiak most egy héttel a várt előtt […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.