+36 70 369 44 78

Blog

Kína és az oroszok is lehallgatják Trump iPhone készülékeit

Kína és az oroszok is lehallgatják Trump iPhone készülékeit

Merthogy az amerikai elnöknek három iPhone-ja is van, amelyből kettő hivatali egy pedig a sajátja. Ezektől annak ellenére sem hajlandó megválni, hogy jó esély van rá, hogy két szuperhatalom is ezeken keresztül figyeli meg.

Elődje, Barack Obama, még 2016-ban beszélt a népszerű amerikai humorista Jimmy Fallon műsorában arról, hogy milyen volt mikor elnökként lecserélte a korábbi BlackBerry-ét. Mint elmondta, a dologban nem volt sok köszönet, ugyanis a készüléket kb. annyira lehetett használni, mint egy 3 éves kisgyerek játéktelefonját. Ennek az a szigorú kiberbiztonsági védelem volt az oka, amely gyakorlatilag lehallgathatatlanná tette a készüléket.

Nos a jelek szerint Donald Trumpot nem sikerült rávenni a cserére és az sem zavarja túlzottan, hogy a hírszerzők figyelmeztették: az oroszok és a kínaiak is lehallgatja a beszélgetéseit. Bár annyit sikerült elérniük, hogy Trump most már gyakrabban használja a Fehér Ház biztonságos, vezetékes vonalát, arról már letettek, hogy meggyőzzék őt arról, hogy ne beszéljen a mobilján keresztül a barátaival, ismerőseivel.

Bár az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) igyekszik kijavítani az elnök iPhone-jának sérülékeny funkcióit, a beszámolók szerint nem feltörik az elnök mobilját, hanem a hálózati adótornyok közötti jeleket rögzítik, amikor beszél rajta. Kína elsősorban Trump környezetét szeretné feltérképezni, így ugyanis képesek lehetnek arra, hogy a hozzá közelálló embereken keresztül megpróbálják befolyásolni az amerikai elnököt.

Kína mereven tagadja ezeket a vádakat és azt javasolták az amerikai elnöknek, hogy használjon Huawei készüléket. Ez azonban hatalmas kapufa, ugyanis már a CIA, az FBI és az NSA is figyelmeztette az amerikai állampolgárokat a Huawei készülékek használatára az észlelt biztonsági kockázat miatt. A vállalat híresen szoros kapcsolatot ápol a kínai kormánnyal, így nem valószínű, hogy a legjobb ötlet lenne az amerikai elnök kezébe adni egy telefonjukat.

Hasonló bejegyzések

2018. 11. 20.

iPhone tok ami drágább, mint maga a készülék

Persze ez önmagában nem akkora újdonság, mi is számoltunk már be róla, hogy hol vehet az ember és mennyiért drágakövekkel kirakott vagy esetleg Donald Trump, netán Putyin arcával díszített, aranyozott iPhone-t. A Gray nevű cég azonban nem is tokokat, sokkal inkább egyfajta védőkeretet árul az almás telefonokhoz és teszi mindezt brutális áron. Íme a legújabb […]

Elolvasom
2018. 11. 13.

Véget érhet a Notch-korszak

Az iPhone X megjelenésekor sok kritikát kapott a kávamentes kijelzőbe belógó kis fülecske amibe az előlapi kamerát és a Face ID-t integrálta az Apple. Most azonban a LetsGoDigital bemutatott egy új szabadalmi képet, ami megoldást jelenthet a problémára. A Samsung nemrégiben már bemutatott négy új kijelzőtípust amelyek közül az Infinity-O névre keresztelt verzió már egy kijelzőbe épített […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.