+36 70 369 44 78

Blog

Mindent a tegnap bemutatott Apple termékekről

Mindent a tegnap bemutatott Apple termékekről

Tegnap helyi idő szerint délelőtt 10 órakor New Yorkban leplezte le a cupertinoi cég a legújabb MacBook Air-t, Mac Mini-t és az új iPad Pro-kat.  Az biztos, hogy ahogy már az Apple-től megszokhattuk, az árak ezúttal is elszabadultak, de lássuk mit kaphatunk a pénzünkért.

MacBook Air

Az Apple régi tartozásait igyekezett rendezni tegnap, olyannyira, hogy Air-t utoljára három éve mutattak be. Az frissített konfig újabb generációs CPU-t, 8 vagy 16GB RAM-ot, és 1,5TB SSD-t tartalmaz és mindehhez Retina kijelző, USB-C csatlakozó, Touch ID, harmadik generációs pillangómechanikás billentyűzet és Force Touch trackpad társul.

(Ezüst, asztroszürke és arany szín összeállítások közül választhatunk.)

A várakozásoknak megfelelően tehát az Apple ennél a modellnél is bevezette az USB-C csatlakozókat és mindjárt 2db-ot is kapunk belőlük, valamint a nagyobb teljesítményű processzor mellé aktív hűtés is társul.
A pillangó mechanikás billentyűzetből már a harmadik generációs került az új eszközbe, aminél már nem okozhat gondot a billentyűk alá esetlegesen bekerülő por. A Touch ID egy jelentősen meggyorsítja a belépést, a Force Touch trackpad pedig új lehetőségeket kínál a használatakor. Ezek és az, hogy a ház 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, mindenképpen pozitívumként írhatóak fel az Apple számlájára.
Ami viszont nem annyira az természetesen az ára: a legolcsóbb verzió 474 990 Ft-ba fog kerülni, 16 GB RAM-ért és 1,5TB SSD-ért viszont már 1 027 790 Ft-ot, azaz egymillió huszonhétezer hétszázkilencven forintot kell fizetnünk…
A gépek azonnal rendelhetőek és már november 7-től használatba vehetőek.

Mac Mini

Ha Tim Cook cége az új MacBook Air-el egy régi adósságát törlesztette, akkor a frissített Mac Mini-vel egyenesen egy kisgyerek karácsonyi kívánságának tettek eleget, ugyanis erről a modellről utoljára 4 éve(!) esett szó.
Az új modell nemcsak a külsőben, de a belső tartalomban is bőven hozott változásokat – amikért bizony mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni.

Van itt minden: Intel Core i3, i5 vagy i7 4 illetve 6 magos processzor, RAM 8GB-tól akár 64GB-ig, SSD 128GB-tól egészen 2TB-ig, 2 USB-A, 4 USB-C, 1 HDMI és 1 jack is.

Az új modell komolyabb felhasználásra is alkalmas lehet köszönhetően a legújabb 4 vagy 6 magos processzornak, a gyors flash tárolónak, és a DDR4-es memória moduloknak, de az árak túlmutatnak a tudáson.
Az induló ár 314 990 Ft, amiért 128GB SSD-t kapunk. A 256GB-os modulért 72 800 Ft-ot kell kifizetnünk, de ha a 6 magos processzorral szerelt erősebb gépet választjuk, az 434 990 Ft-ba kerül.
Szintén feláras, ha 10 gigabites Ethernetet szeretnénk bele, amiért 36 400 Ft-ot kér el az Apple. Viszont ezeket is messze felülmúlja a RAM és az SSD maximalizálása, mert a 64GB-nyi RAM-ért és a 2TB-os SSD-ért külön-külön 509 600 Ft-ot kérnek el. Így a legdrágább kiszerelés 1 552 590 Ft-ba, azaz egymillió ötszázötvenkétezer ötszázkilencven forintot kóstál.

iPad Pro

Ezután következett az esemény fő attrakciója, a frissített iPad Pro modellek bemutatása. Ezen a területen (is) nagyot villantott az Apple, úgy is mondhatnánk, hogy “iPhone X-esítették” a termékeket. Eltűnt a Home-gomb, helyette kaptunk Face ID-t, ami simán elfér a kellően kávamentes kijelzőben, így mindenki nagy örömére az eszköz notch-mentes maradt.


Két méretben, 11 illetve 12,9 colos változatban lesznek elérhetőek már jövő héttől a mindössze 5,9 mm vastag eszközök. Lightning helyett USB-C port található rajtuk és természetesen lekerült a jack aljzat is, ezért az Apple bemutatott egy USB-C – fülhallgató jack adaptert.

A teljesítmény terén is óriási előrelépést jelentenek az új iPad Pro-k í, köszönhetően az A12X Bionic chip-nek. Ez 8 processzor maggal, 7 grafikus maggal és az iPhone XS és XR-hez hasonlóan neurális maggal rendelkezik. A processzor akár 90%-kal gyorsabb a korábbi iPad Pro-knál. A grafikus teljesítmény kétszer nagyobb lett, amely az Apple szerint konzol szintű játékélményt és új AR alkalmazásokat tesz lehetővé.
Az iPad Pro-k az iPhone XS-ből és XR-ből már ismert, Smart HDR funkciós, 12-megapixeles, 4K 60 fps felvételre képes kamerákat kaptak. A TrueDepth FaceTime kamerával pedig elérhetők az Animojik és Memojik immár az iPad Pro-n is. Az iPad Pro-k aksija továbbra is 10 órán át bírja, választható Wi-Fi és LTE verzióban is. Az alapmodellek 64GB-tal érkeznek, de lehet 256GB-os, 512GB-os vagy 1TB-os verziót is választani.

Mindehhez bemutattak egy új Apple Pencil-t is, melynek szögletes oldala mágnesesen csatlakoztatható az iPad-hez és vezeték nélkül tölthető is onnan, továbbá érintésérzékelőt is kapott.

Itthon a 11 colos modell ára 309 990 Ft-ról, míg a 12,9 colosé 379 990 Ft-ról indul és november 7-én már szállítják is.

 

Hasonló bejegyzések

2019. 3. 20.

Nem áll le az Apple; itt az AirPods 2!

Úgy tűnik az Apple tényleg taktikát váltott és a március 25-i eseményét megelőzően minden nap bemutat valami hardveres újdonságot. Hétfőn az új iPad mini és az iPad Air föltámasztása volt terítéken, tegnap pedig az iMac gépek kaptak frissítést, ami röviden és tömören újabb és erősebb processzorokat rejt magában; a 2019-es modellek 8. és 9. generációs Intel […]

Elolvasom
2019. 3. 18.

Breaking: Új iPad Airt és iPad Minit mutatott be az Apple

Ma délután az Apple váratlanul két új iPad készülékkel frissítette a kínálatát, így úgy tűnik a március 25-én megrendezésre kerülő keynote valóban csak a szoftveres újdonságokról fog szólni. A találgatások ugye arról szóltak, hogy az iPad Mini mellet érkezik-e a 6. generáció frissítése, vagy esetleg egy új termék jön. A cupertinoiak most egy héttel a várt előtt […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.