+36 70 369 44 78

Blog

Mindent a tegnap bemutatott Apple termékekről

Mindent a tegnap bemutatott Apple termékekről

Tegnap helyi idő szerint délelőtt 10 órakor New Yorkban leplezte le a cupertinoi cég a legújabb MacBook Air-t, Mac Mini-t és az új iPad Pro-kat.  Az biztos, hogy ahogy már az Apple-től megszokhattuk, az árak ezúttal is elszabadultak, de lássuk mit kaphatunk a pénzünkért.

MacBook Air

Az Apple régi tartozásait igyekezett rendezni tegnap, olyannyira, hogy Air-t utoljára három éve mutattak be. Az frissített konfig újabb generációs CPU-t, 8 vagy 16GB RAM-ot, és 1,5TB SSD-t tartalmaz és mindehhez Retina kijelző, USB-C csatlakozó, Touch ID, harmadik generációs pillangómechanikás billentyűzet és Force Touch trackpad társul.

(Ezüst, asztroszürke és arany szín összeállítások közül választhatunk.)

A várakozásoknak megfelelően tehát az Apple ennél a modellnél is bevezette az USB-C csatlakozókat és mindjárt 2db-ot is kapunk belőlük, valamint a nagyobb teljesítményű processzor mellé aktív hűtés is társul.
A pillangó mechanikás billentyűzetből már a harmadik generációs került az új eszközbe, aminél már nem okozhat gondot a billentyűk alá esetlegesen bekerülő por. A Touch ID egy jelentősen meggyorsítja a belépést, a Force Touch trackpad pedig új lehetőségeket kínál a használatakor. Ezek és az, hogy a ház 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, mindenképpen pozitívumként írhatóak fel az Apple számlájára.
Ami viszont nem annyira az természetesen az ára: a legolcsóbb verzió 474 990 Ft-ba fog kerülni, 16 GB RAM-ért és 1,5TB SSD-ért viszont már 1 027 790 Ft-ot, azaz egymillió huszonhétezer hétszázkilencven forintot kell fizetnünk…
A gépek azonnal rendelhetőek és már november 7-től használatba vehetőek.

Mac Mini

Ha Tim Cook cége az új MacBook Air-el egy régi adósságát törlesztette, akkor a frissített Mac Mini-vel egyenesen egy kisgyerek karácsonyi kívánságának tettek eleget, ugyanis erről a modellről utoljára 4 éve(!) esett szó.
Az új modell nemcsak a külsőben, de a belső tartalomban is bőven hozott változásokat – amikért bizony mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni.

Van itt minden: Intel Core i3, i5 vagy i7 4 illetve 6 magos processzor, RAM 8GB-tól akár 64GB-ig, SSD 128GB-tól egészen 2TB-ig, 2 USB-A, 4 USB-C, 1 HDMI és 1 jack is.

Az új modell komolyabb felhasználásra is alkalmas lehet köszönhetően a legújabb 4 vagy 6 magos processzornak, a gyors flash tárolónak, és a DDR4-es memória moduloknak, de az árak túlmutatnak a tudáson.
Az induló ár 314 990 Ft, amiért 128GB SSD-t kapunk. A 256GB-os modulért 72 800 Ft-ot kell kifizetnünk, de ha a 6 magos processzorral szerelt erősebb gépet választjuk, az 434 990 Ft-ba kerül.
Szintén feláras, ha 10 gigabites Ethernetet szeretnénk bele, amiért 36 400 Ft-ot kér el az Apple. Viszont ezeket is messze felülmúlja a RAM és az SSD maximalizálása, mert a 64GB-nyi RAM-ért és a 2TB-os SSD-ért külön-külön 509 600 Ft-ot kérnek el. Így a legdrágább kiszerelés 1 552 590 Ft-ba, azaz egymillió ötszázötvenkétezer ötszázkilencven forintot kóstál.

iPad Pro

Ezután következett az esemény fő attrakciója, a frissített iPad Pro modellek bemutatása. Ezen a területen (is) nagyot villantott az Apple, úgy is mondhatnánk, hogy “iPhone X-esítették” a termékeket. Eltűnt a Home-gomb, helyette kaptunk Face ID-t, ami simán elfér a kellően kávamentes kijelzőben, így mindenki nagy örömére az eszköz notch-mentes maradt.


Két méretben, 11 illetve 12,9 colos változatban lesznek elérhetőek már jövő héttől a mindössze 5,9 mm vastag eszközök. Lightning helyett USB-C port található rajtuk és természetesen lekerült a jack aljzat is, ezért az Apple bemutatott egy USB-C – fülhallgató jack adaptert.

A teljesítmény terén is óriási előrelépést jelentenek az új iPad Pro-k í, köszönhetően az A12X Bionic chip-nek. Ez 8 processzor maggal, 7 grafikus maggal és az iPhone XS és XR-hez hasonlóan neurális maggal rendelkezik. A processzor akár 90%-kal gyorsabb a korábbi iPad Pro-knál. A grafikus teljesítmény kétszer nagyobb lett, amely az Apple szerint konzol szintű játékélményt és új AR alkalmazásokat tesz lehetővé.
Az iPad Pro-k az iPhone XS-ből és XR-ből már ismert, Smart HDR funkciós, 12-megapixeles, 4K 60 fps felvételre képes kamerákat kaptak. A TrueDepth FaceTime kamerával pedig elérhetők az Animojik és Memojik immár az iPad Pro-n is. Az iPad Pro-k aksija továbbra is 10 órán át bírja, választható Wi-Fi és LTE verzióban is. Az alapmodellek 64GB-tal érkeznek, de lehet 256GB-os, 512GB-os vagy 1TB-os verziót is választani.

Mindehhez bemutattak egy új Apple Pencil-t is, melynek szögletes oldala mágnesesen csatlakoztatható az iPad-hez és vezeték nélkül tölthető is onnan, továbbá érintésérzékelőt is kapott.

Itthon a 11 colos modell ára 309 990 Ft-ról, míg a 12,9 colosé 379 990 Ft-ról indul és november 7-én már szállítják is.

 

Hasonló bejegyzések

2018. 11. 20.

iPhone tok ami drágább, mint maga a készülék

Persze ez önmagában nem akkora újdonság, mi is számoltunk már be róla, hogy hol vehet az ember és mennyiért drágakövekkel kirakott vagy esetleg Donald Trump, netán Putyin arcával díszített, aranyozott iPhone-t. A Gray nevű cég azonban nem is tokokat, sokkal inkább egyfajta védőkeretet árul az almás telefonokhoz és teszi mindezt brutális áron. Íme a legújabb […]

Elolvasom
2018. 11. 13.

Véget érhet a Notch-korszak

Az iPhone X megjelenésekor sok kritikát kapott a kávamentes kijelzőbe belógó kis fülecske amibe az előlapi kamerát és a Face ID-t integrálta az Apple. Most azonban a LetsGoDigital bemutatott egy új szabadalmi képet, ami megoldást jelenthet a problémára. A Samsung nemrégiben már bemutatott négy új kijelzőtípust amelyek közül az Infinity-O névre keresztelt verzió már egy kijelzőbe épített […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.