+36 70 369 44 78

Blog

Újabb koncepcióvideó, ezúttal az iPhone SE utódjáról

Újabb koncepcióvideó, ezúttal az iPhone SE utódjáról

Annak idején sokak által kedvelt modell volt az iPhone SE, megfizethetőségével és viszonylag erős hardveres és szoftveres teljesítményével széles körben terjedt el a piacon. Volt is szó róla, hogy az Apple esetleg továbbfejleszti ezt a szériát is, de ebből végül nem lett semmi. Antonio De Rosa designer álmodta most meg, hogy milyen is lehetne korunk iPhone SE készüléke, aminek a mai trendekhez híven az XE (E, mint elegáns vagy extrém) nevet adta.

A tervező külsőben megmaradt a már-már klasszikusnak számító iPhone 4 illetve 5 és természetesen SE designnál, de némiképp ötvözte azt a nemrég megjelent iPad Proéval, így egy kellemesen lekerekített készüléket kapnánk, amin ráadásul a notch is keskenyebb lehetne, mint az eddig megszokottak. Merthogy De Rosa elképzelései szerint az iPhone XE természetesen Face ID-val rendelkezhetne, valamint egy 12 megapixeles első és egy 3 lencséből álló 36 megpixeles hátoldali kamerával is. A telefon OLED kijelzőjét 6.6 colosnak álmodta meg, ami a 45 százalékkal kisebb notch fényében 93,6 százalékos képernyő kihasználást jelentene.

Ilyen számokra minden bizonnyal még várni kell az Apple-nél, az egyetlen biztos pont az az ára lehetne, ami közel 1200$, amire már egyértelműen kijelenthetjük, hogy kicsit sem pénztárcabarát, igaz a videó tanúsága szerint létezne a modellből 1TB-os tárhellyel rendelkező is!
Egyelőre sajnos semmi nem utal arra, hogy a cupertinoiak terveznék ennek a típusnak a feltámasztását. A videó minden esetre nagyon inspiratív, bízzünk benne, hogy esetleg eljut az Apple mérnökeihez is, akik még mindig meggondolhatják magukat az idei iPhone készülékek -várhatóan szeptemberi- bemutatásáig.

 

Hasonló bejegyzések

2019. 2. 15.

Kínos Twitter-bakik

Jóllehet idehaza korántsem olyan népszerű a Twitter, mint például Amerikában, ahol a legtöbb színész vagy énekes valóban maga kezeli a profilját, sőt néha még maga az ország elnöke, Donald Trump is elborzasztja követőit egy-egy szofisztikáltnak nem nevezhető bejegyzésével. Mégis világszerte 126 millióan használják napi rendszerességgel, ami persze bőven elmarad a Facebook, a Snapchat vagy az […]

Elolvasom
2019. 2. 12.

Nézzük miket irigyelnek az androidosok az iPhone-tulajoktól

Vannak örök ellentétek, melyek mára már úgy ivódtak a köztudatba akár a tűz és a víz vagy a fekete és a fehér. Majd minden szegmensben találhatunk ilyeneket, gondoljunk csak autómárkák esetében például a Mercedes-Benz és BMW ellentétre vagy esetleg a futball világában a Real Madrid és a Barcelona szurkolói között húzódó már-már kibékíthetetlennek tűnő viszályokra […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.